Egyetlen mondat

 italo|2010. máj. 9

Bevallom, nem érint közelről az előző kormányzati korszak politikai célzatú értékelése és az ellenzéki stratégia kimunkálása. Azt sem találgatom, hogy az MSZP kongresszusán milyen kiegyezésre lesz lehetőség. Végképp nem érdekel, hogy valamely cikk szerzője a nagyobb, látható lobbik közül melyiket támogatja.

Értékeim rangsorában az egyik első helyet foglalja el a múlt és jelen helyzetek valósághű leírása. Ezzel a követelménnyel szöges ellentétben áll az alábbi állítás:

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején a legtöbb makrogazdasági gazdasági mutatót tekintve Magyarország jelentősen rontott korábbi pozícióján.” (Wéber Attila: Váltás, történelmi léptékben? Népszabadság, 2010. május 8.)

Ez nem igaz. A másfél éven át ebben a blogban feldolgozott adatok ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Kiterjednek-e az előző kormányzati időszak egyéb, vagy általános teljesítményére? Nem, nem terjednek ki. Minden folyamatot a maga érdeme szerint kell megítélni.

Vonatkozik-e a fenti állítás elutasítása a hivatkozott cikk egyéb mondanivalójára? Természetesen nem cáfolja, mint ahogyan nem is támasztja alá a cikk többi megállapítását.

Egyetlen mondatról írtam, amely nem felel meg a valóságnak.

 

*

MÁS:

 Ajánlott irodalomitalo|2010. aug. 9.
Aki teheti, olvassa el Tóth Levente cikkét a bankkonszolidációról.

http://href.hu/x/cxlp

Udvarias társalgási modorban neveztem ajánlott irodalomnak.

Politikával foglalkozóknak, oktatási szóhasználattal: kötelező irodalomnak tekintem.

Aki nem olvassa, vagy nem akarja megérteni, ne politizáljon.

 

Advertisements